4 Μαΐ 2010

Κυρία Καϊλή


Προχθές ο υπολογιστής μου κράσαρε. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε αιφνίδιος θάνατος. Είχε δώσει δείγματα καιρό τώρα. Οπότε είχα φροντίσει να σώσω ό,τι σωζόταν, να κλάψω ό,τι δε σωζόταν και να προσεύχομαι να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο γιατί δεν με παίρνει να πάρω καινούριο. Και, ω του θαύματος, πέφτω πάνω σ'αυτό. Σαν το σκυλί της φωτογραφίας ένιωσα αρχικά. Έχουμε φάει τα νιάτα μας να φωνάζουμε έξω απ'τη Βουλή σε ώτα μη ακουόντων, για να έρχεται ο μπόγιας με τα χημικά κάθε φορά να επαναφέρει την τάξη. Στη συνέχεια έκανα κάτι πολύ απλό για να ηρεμήσω. Έψαξα να βρω την πιο φυσική ξανθιά βουλευτή της περιφέρειάς μου, στην οποία φρονώ ότι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός χρειάζεται πολύ λιγότερο απ'ό,τι σε μένα και σε δεκάδες άλλους ανθρώπους. Η παρακάτω επιστολή εστάλη αυτούσια στο μαίηλ που δίνει η Εύα Καϊλή στην ιστοσελίδα της. Μοναδική διαφορά, ότι υπέγραψα με το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά μου και όλα μου τα στοιχεία, σε περίπτωση που θέλει να απαντήσει. Το βλογ δεσμεύεται ότι θα δημοσιεύσει και ενδεχόμενη απάντηση, σας συμβουλεύει όμως να μην κρατάτε και την ανάσα σας!

Κυρία Καϊλή,

μετ'εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε ομόφωνα (ΦΕΚ223 Α), εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης της τάξεως των 5.500 ευρώ ανά άτομο, για αγορά προσωπικού εξοπλισμού πληροφορικής, σε όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της Ελλάδας. Αν υπολογίσουμε συνολικά τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της χώρας, καταλήγουμε μ'εναν πρόχειρο υπολογισμό σε μια κρατική δαπάνη μεγαλύτερη του 1,5 εκ. ευρώ, η αναγκαιότητα της οποίας δεν είναι ακριβώς προφανής στους υπόλοιπους συμπολίτες σας.

Λαμβάνω λοιπόν το θάρρος να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, ως ψηφοφόρος της Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφια διδάκτωρ στη Γαλλία. Το ελληνικό κράτος που με περισσή γενναιοδωρία χορηγεί στους βουλευτές το ως άνω κονδύλι για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό πληροφορικής του, αναμένει αντίστοιχα από τους υποψήφιους διδάκτορες στο εξωτερικό να επιβιώνουν με την όχι και ιδιαίτερα γαλαντόμα κρατική υποτροφία (και αυτή για τους ελάχιστους τυχερούς αποδέκτες) των 686 ευρώ μηνιαίως. Επειδή τυγχάνει να ανήκω στην πιο πάνω κατηγορία πολιτών, και επειδή, ω της συμπτώσεως, ο φορητός μου υπολογιστής έπνευσε τα λοίσθια προχθές το βράδυ, και με την υποτροφία του ελληνικού κράτους αδυνατώ να τον αντικαταστήσω, δεν μπορώ να μην κάνω τη σύγκριση μεταξύ βουλευτών που δικαιολογούν στον εαυτό τους σκανδαλώδεις πολυτέλειες σε χαλεπούς καιρούς και επιστημόνων που παράγουν ερευνητικό έργο και μάλιστα στο εξωτερικό, σε αντίξοες συχνά συνθήκες. Με τα χρήματα που εσείς αφειδώς θα ξοδέψετε σε νέα “γκάτζετ”, εμείς θα πρέπει να περάσουμε μισό χρόνο. Είναι, νομίζω, εμφανές ποιός έχει μεγαλύτερη ανάγκη ανανέωσης του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού στην παρούσα χρονική συγκυρία τόσο οικονομικά, όσο και ουσιαστικά.

Μετά της αρμόζουσας εκτίμησης,

k1

13 σχόλια:

κόκκινο μπαλόνι είπε...

χαααααααααααχαχαχαχχαχαα

μη της πείτε όμως ποια σας έδωσε την ιδέα!

χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχχαχαχα

υ.γ. θεωρώ πως έχετε καλές πιθανότητες να τον ετσιμπήσετε τον κομπιούτορα!

Ανώνυμος είπε...

Πάω να κουβαλήσω όλα τα καπέλα, τραγιάσκες, μπερέδες, κεφαλομάντηλα, μπαντάνες της συλλογής μου για να τα βγάλω μπροστά σας.
Ultimate respect.

YΓ:έχοντας την ατυχία να την ακούσω από κοντά μια φορά, φευ, δεν νομίζω να "πιάσει" την ειρωνεία σου...

Αntidrasex είπε...

Λίαν προσφάτως, μου έκλεψαν το (απαραίτητο για τη δουλειά μου) λαπτοπ. Κυνηγώντας ανάμεσα σε προσφορές (ας είναι καλά η καλή μου) απέκτησα ένα αρκετά καλό (δεν είμαι και gamer) με 470€ουρα.

Της καλής μου, εγ.. εμ, εσυνουσιάσθει ο δικός της υπολογιστής πατοκώρφος, λίγο καιρό μετά.
Μετά από επίσης επιστάμενες έρευνες, βρήκαμε ένα ωραιότατο μοντελάκιον, με 350€ουρα. Πλας οθόνη 21" γιατί είμεθα -η καλή μας, όχι εμειθ- και αρχιτέκτονες, 150€ουρα μόλις, το όλον σκάρτα 900€ουρα δια ένα επιθράνιο (desktop) και ένα επιαγκάλιο (laptop) υπολογιστή.

Δια να μην το μακρυγορούμε,
1)μέχρι τα 5,5Κ εουρα, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ;
2)εάν η Βουλή ζητούσε προσφορές για ΟΛΟΥΣ τους βολευτές μαζί, δεν θα επετύχαινε καλύτερη τιμή ακόμα και από τα 900 γαμώ€ουρα που πήραμε εμείς (για 2 κομπιούτορες όπως προαναφέραμε).

Και για να σου έρθει ακόμα περισσότερο το εγκεφαλικό:

http://www.news247.gr/a/4!125879

Έρχεται όμως η ώρα για απαλλοτριώσεις.

Αntidrasex είπε...

Συγγνώμη δια το ορθογραφικόν, το ορθόν είναι προφανώς:
Πατοκόρφως.

Stazybο Hοrn είπε...

Μα σε παρακαλώ. Η κυρία είναι χωμένη ως τ' αυτιά στο διαδίκτυο:

http://evakaili.blogspot.com/
44 ποστ σε 3 χρόνια, σχεδόν όλα κοπιπαστή από αλλού

http://twitter.com/EvaKaili
137 τουΐτ σε 1 χρόνο και, τα περισσότερα από bot

http://www.evakaili.gr/
με μόνο πρωτότυπο υλικό τις φωτογραφίες της

http://www.facebook.com/Kaili.Eva/
ασχολίαστο...

Ε, όχι και δεν της χρειάζεται το πεντοχίλιαρο!

Κι αρκεί κανείς να δει πώς ανυποψίαστα καυχιέται το τελευταίο της ταξίδι και τη συνάντηση με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για αποδοχή βρώμικου χρήματος, για να καταλάβει ότι είναι φυσική ξανθιά όντως...

ευστράτιος είπε...

Κατ' εμέ, επιστολή πρέπει να απευθυνθεί πρώτα-πρώτα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με πρόλογο "Ώ, τλήμων Αρετή, λόγοις άρ' ήσθα, εγώ δε σε ως έργον ήσκουν" (Ω, ταλαίπωρη Αρετή, λοιπόν ήσουν μόνο λόγια, εγώ όμως σε πίστεψα και σε εφάρμοζα)και επιμύθιο διάφορες παχειές αναλύσεις για την άνοδο του αντικοινοβουλευτισμού και της ακροδεξιάς. Ή, εναλλακτικά με ένα γαμοσταυρίδι και τη σύσταση να βάλουν το κεφάλι τους σε ένα κουβά νερό!

Rodia είπε...

Μπράβο, κοριτσι μου! :)
..αν και δεν νομιζω πως θα ιδρωσει το αυτι της..
Μαλλον στα SPAM θα παραπεσει το μέηλ.

partizana είπε...

Έσύ μια χαρά είσαι ρε!Εμένα η υποτροφία μου είναι 450 ευρώ!Το ΚΚΕ χθες κατέθεσε πρόταση για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.
Τι θα ψηφίσει το Ευάκι, που είναι και της ευρυζωνικότητας, μη χέσω?!

Кроткая είπε...

η Παρτιζάνα κι εγώ έχουμε μια παλιά εμπάθεια εναντίον ειδικά της Εύας -και καλά κάνουμε!

k1 είπε...

@μπαλόνη οι καλές ιδέες πρέπει να αξιοποιούνται. Αν τσιμπήσει πάντως θα σου κρατήσω ποσοστό για πνευματικά δικαιώματα ;)

@undantag καλύτερα να μην πιάσει την ειρωνία και να πιστεψει ότι κυριολεκτώ. Μπορεί και να συγκινηθεί.

@αντιδρασέξ, σου'χω κι άλλη πρόταση. Δεν θα μπορούσαν δλδ να ζητήσουν προσφορά και να αγοράσουν λάπτοπ σε όσους βουλευτές ενδιαφέρονται σε εξευτελιστική (για την αγορά) τιμή; Άλλο αυτό, άλλο να τους δίνεις 5.500έουρα να τα φάνε όπου γουστάρουν. Τις προσφορές πάντως κράτα τες. Κάπως θα πρέπει να πορευθούμε κι εμείς οι νεόπτωχοι

@στάζυμπε με εντυπωσιάζεις! Αυτό θα πει ανατομία μιας...απληροφόρητης!

@ροδιά, δεν περιμένω κι απάντηση. Έτσι για τη μεταξύ μας εσωτερική κατανάλωση προορίζεται κυρίως.

@παρτιζάνα, υπότροφος εσωτερικού ε; Μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία δίνουν αυτό το ποσό. Όσο θα δούμε εμείς σύνταξη άλλο τόσο θα καταργηθεί και η βουλευτική

@Ευστράτιε πού είσαι με τις ιδέες σου πριν την απομάκρυνση εκ του ταμείου; Στα υπ'όψιν για την επόμενη κρούση.

@Κροτ, πέρα από τη φάτσα της που αναπόφευκτα γνωρίζω, προτιμώ να έχω άγνοια για τον υπόλοιπο βίο της (για να μην έχω προηγούμενα όπως εσύ κι η Παρτιζάνα)

Τσαλαπετεινός είπε...

Σκέψου τώρα να φιλοτιμηθεί
και να σου στείλει το δικό της
και αμέσως μετά από την κίνησή της να παρασυρθούν και οι υπόλοιποι βουλευτές και να δώσουν τους ολοκαίνουριους υπολογιστές τους.


(μήπως το παράκανα;)

Roadartist είπε...

Aσε και εμενα τα εχει παιξει το πισι και δε θελω να το σκεφτομαι...

Αντιδραση μαζικη χρειαζεται...

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε και λεφτά για τους υπολογιστές σας; Άει στο διάολο κοπρόσκυλα, φάγατε ό,τι υποτροφία υπήρχε, καταλάβατε καθε θέση διδακτορική που υπήρχε και τώρα θέλετε και λεφτά για νέα λαπτοπάκια. Άει στο διάολο και ακόμα παραπέρα, κοπρόσκυλα.