14 Μαΐ 2011

Η ζωή πάντα σου δίνει λύσεις


Έστω ότι έχεις ένα πρακτικό πρόβλημα. Και δυσκολεύεσαι να το λύσεις. Ας πάρουμε ένα τυχαίο παράδειγμα: το πρωί πλένεις το σλίπινγκ μπαγκ σου, αλλά για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο το πλυντήριό σου δεν το στύβει. Αποτέλεσμα: γεμίζεις όλο το σπίτι νερά μέχρι να το βγάλεις στο μπαλκόνι. Το πρόβλημά σου όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι θα πρέπει να βρεις τρόπο να το στεγνώσεις γρήγορα γιατί περιμένουν κι άλλα πλυντήρια. Και σκέφτεσαι πιθανές εναλλακτικές.


Η πρώτη είναι να το απλώσεις στα γρασίδια και να περιμένεις να στεγνώσει. Καλό αν θες να ξενιτευτείς και να το συνδυάσεις με πικ-νικ. Κακό αν μένεις στο κέντρο και το κοντινότερο σε πρασινάδα είναι ο τριών πόντων ξεραμένος βασιλικός που φυτοζωεί στο μπαλκόνι.

Λύση διαμερίσματος: το τυλίγεις σε σκουπιδοσακούλα, το πιάνεις από παντού με μανταλάκια, το απλώνεις στη φορμάικα και περιμένεις να στεγνώσει αλά τραχανάς. Καλό αν του κάνεις κι αέρα από πάνω με φύλλο φοινικιάς για να στεγνώσει σε 45 μέρες. Κακό αν έχεις δυο δράμια μυαλό για να σκεφτείς ότι αυτή είναι συσκευασία της γιαγιάς σου για να μην στάζει το τάπερ στο ψυγείο.

Λύση εξτρίμ-σπορ: Βρίσκεις σεληνιακό τοπίο με μηδενική βαρύτητα ή εναλλακτικά τραμπολίνο. Μπαίνεις μέσα στο σλίπιγκ-μπαγκ, το κλείνεις ερμητικά, κι όταν δεν υπάρχει διέξοδος από πουθενά χοροπηδάς φρενιασμένα μέχρι α) να πέσεις ξερός, β) να έρθουν τα ανθρωπάκια με τα άσπρα να σε μαζέψουν, γ) να κερδίσεις λάιβ στον Αυτιά ως χαζοχαρούμενο αντίδοτο στην κρίση/τις ουρές στο ΙΚΑ/την ορθολογική σκέψη. Καλό αν επιδιώκεις οτιδήποτε απ'τα παραπάνω. Κακό αν δεν έχεις πρόχειρο τραμπολίνο.

Αλλά όπως μας προϊδεάζει και ο τίτλος του πρόχειρου αυτού ποστ, υπάρχει πάντα και η σοφή λύση που σου δίνει η ίδια η ζωή, κυρίες και κύριοι. Απολαύστε υπεύθυνα:


Και εξηγώ: Κατοικοεδρεύεις στην πολυκατοικία που απεικονίζεται στην φωτογραφία. Είσαι στο μπαλκόνι σου και απλώνεις το σλίπιγκ-μπαγκ ελπίζοντας να πέσει ξηρασία/να βγάλει ήλιο/να προσγειωθεί ένας εξωγήινος στο μπαλκόνι σου με σεσουάρ και να το φυσάει μέχρι να στεγνώσει. Και τότε...σκάνε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα 3 μολότοφ από κάτω. Μία στην είσοδο της αστυνομίας, μία στο μπροστινό αυτοκίνητο και μια τρίτη προς τη λαϊκή για ξεκάρφωμα. Καλό γιατί το σλίπιγκ-μπαγκ καίγεται άρα δεν σε απασχολεί πια πόσο θα του πάρει να στεγνώσει. Κακό γιατί τινάζεις τ'αποκαΐδια απ'όλο το μπαλκόνι/το σπίτι/τον ξερό βασιλικό και αγοράζεις καινούριο σλίπιγκ-μπαγκ που σου χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς. Καμιά φορά μένω άναυδη με την προνοητικότητα του Σύμπαντος...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πονάει το μυαλό μου!

k1 είπε...

Εμένα τ'αυτιά μου κάπως απ'το κροτίδι και τα μάτια μου απ'τον καπνό. Κατά τα άλλα καλά...

An-Lu είπε...

Aouch!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε τη λαική μου φαίνεται ύποπτη η κατάσταση....μπορεί να κάνουν επανάσταση οι μελιντζάνες....

Τσαλαπετεινός είπε...

Το πλυντήριο δεν έχει ένα πρόγραμμα για έξτρα στύψιμο; Το σλιπινγκ μπαγκ γιατί δεν είχε πλυθεί στην ώρα του;Ο βασιλικός γιατί φυτοζωει; Έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά δεν θέλω να γίνω υπερβολικός.

Кроткая είπε...

δλδ εκτός από τα ραπανάκια, κάψανε και το σλίπινγκ μπάγκ σου; και αυτό γιατί δεν το έγραψαν τα μέσα που κάλυψαν το γεγονός;

k1 είπε...

@An-Lu: Aouch? Αυτό έχεις να αναφωνήσεις για την κηδεία ενός σλίπιγκ-μπαγκ που έχει συμπληρώσει τα ένσημά του και πήγε μπαμπέσικα από ανεγκέφαλους κωλοπαιδιστές;

@Ανώνυμε κουμπ, άι αμ γουότσινγκ γιου! Τη μόνη επανάσταση που έκαναν οι μελιτζάνες ήταν να γίνουν καπνιστές. φορ μπέτερ ορ γουόρσ.

@Τσαλαπετεινέ, ευπειθώς αναφέρω ότι οι απολύτως δικαιολογημένες απορίες σου χρήζουν άμεσης απάντησης και κοινού αυτομαστιγώματος. Γιατί, γιατί, γιατί;;;

@Κροτ, μην μου συγκρίνεις τον τιμημένο, βετεράνο σλίπιγκ-μπαγκ με το σημερινό ραπανάκι (που ήταν και φρεσκότατο). Ντροπή και αίσχος!

ΥΓ. Το σουρεάλ ήταν ότι μετά τον πανικό πήγα όντως λαϊκή παραμερίζοντας ΜΑΤ και κόκκινες κορδέλες ανθρωποκτονίας με την ατάκα: "Εντάξει παιδιά, αλλά πρέπει κι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι να ψωνίσουμε το κολοκυθάκι μας". Άλαλα τα χείλη των ασεβών...

Ανώνυμος είπε...

Κολοκυθάκι μολότοφ ε; Για δώσε και σε 'μας καμιά συνταγή!

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Εγώ νομίζω πως όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχες αποφασίσει να πλύνεις το σλίπινγκ μπαγκ.

k1 είπε...

@silent, θα σε απογοητεύσω. Η μόνη συνταγή που ξέρω για κολοκυθάκι είναι με ρίγανη.

@Γιώργο, μετά από ώριμη σκέψη κι εγώ στην αυτή εξήγηση κατέληξα.

Τουρνέ στα νησιά είπε...

κρίμα βρε παιδί μου το τιμημένο σλίπινγκ μπαγκ να έχει τόσο άδοξο τέλος.

έχω επιλέξει να μην βάζω προβλήματα στην ζωή γιατί οι λύσεις συνήθως είναι σκέτη απογοήτευση.

Υ.γ καλά βρε πουλάκι μου και εσένα τι σου ήρθε να το πλύνεις τώρα? θα πας για κάμπινγκ Μαγιάτικα?

k1 είπε...

Άστα, Τουρνέ, θα πρέπει να προσέχω περισσότερο τι πίνω. Για σκέπασμα των φιλοξενούμενων το ήθελα, οι οποίοι σήμερα μου διευκρίνισαν ότι δεν έρχονται αυτήν αλλά την άλλη βδομάδα. Μάλλον το σύμπαν συνομωτεί υπέρ της προσωπικής βλακείας.

Για το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν είχα την ετοιμότητα να βγάλω φωτογραφίες. Ανάρπαστες θα είχαν γίνει. Αλλά τι περιμένεις με την απλώστρα στον ένα χέρι, το φραπέ στο άλλο και τον εγκέφαλο σε σλόου-μόσιον...Για γκαγκστερικά ήμουν;